Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Matvienko: Rusia este gata să coopereze cu Moldova de la egal la egal

© Photo : предоставлено пресс-службой Совета ФедерацииПредседатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко во время интервью
Председатель Совета Федерации РФ Валентина Матвиенко во время интервью - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko, este de părere că Moldova a reușit să facă față cu demnitate evenimentelor recente din viața politică, depășind criza, iar acum a început o nouă etapă de dezvoltare.

CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanai, s-a întâlnit joi, la Sankt Petersburg, cu președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko. Greceanîi se află în Rusia pentru a participa la sesiunea de toamnă a Adunării Interparlamentare a statelor membre ale Comunității Statelor Independente (CSI).

În discursul său, Matvienko a menționat că partea rusă o întâmpină cu deosebita bucurie pe Greceanii la evenimentele din cadrul Adunării interparlamentare, în calitate de reprezentant oficial al Moldovei, apreciind totodată faptul că ea a participat de fiecare dată la lucrările Adunării interparlamentare, chiar și în perioadele când relații între cele două țări erau dificile.

”Acum a început o nouă etapă, Parlamentul și președintele au adoptat decizii importante din punct de vedere politic, vă dorim cu toată sinceritatea să aveți succes, și ne dorim ca Moldova să aibă parte de o dezvoltare fermă din punct de vedere economic și social, să fie pace, liniște și prosperitate. Ne bucurăm că în ultimii ani, datorită eforturilor președinților noștri, contactelor lor frecvente, relațiile ruso-moldovenești s-au îmbunătățit semnificativ, a crescut comerțul reciproc, activitatea de afaceri, contactele de afaceri, sunt mai activi agenții economici”, a declarat Matvienko.

Potrivit președintelui Consiliului Federație Ruse, tot mai multe regiuni din Rusia sunt gata să colaboreze cu regiunile din Moldova. Rusia va continua să coopereze cu Moldova pe principiul unui parteneriat de la egal la egal, de bună vecinătate și reciproc avantajoasă, a concluzionat Matvienko.

Considerând Moldova drept un bun prieten, Rusia manifestă respect față de poporul moldovenesc și este gata să pună umărul pentru a oferi asistență și sprijin în vederea stabilizării situației din Moldova.

Fluxul de știri
0