Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De unde va lua Guvernul Chicu bani pentru a transforma Moldova în șantier

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a anunțat realizarea mai multor proiecte sociale, dar și de infrastructură în următorul an de zile
De unde va lua Guvernul Chicu bani pentru a transforma Moldova în șantier

 Mai mult, expresia folosită des de către premierul Ion Chicu sună în felul următor: ”Vom transforma Moldova în șantier”. Este o veste bună pentru oameni, însă intervine o întrebare vitală în acest sens – de unde va lua Guvernul bani pentru realizarea acestora. Solicitat de Sputnik Moldova, economistul Viorel Gârbu spune că sunt mai multe variante aplicabile într-o oarecare măsură. De exemplu: obținerea a jumătate de miliard de dolari din partea Federației Ruse, fonduri europene ori banii chinezi.

”Pentru realizarea promisiunilor sociale, acest lucru ar fi posibil mai mult sau mai puțin datorită surselor din bugetul național. Însă dacă vorbim despre proiecte majore de infrastructură, atunci este clar că trebuie să apelăm și la alte surse financiare. De exemplu creditul din Partea Rusiei, dacă acesta va avea niște condiții avantajoase, Banca Mondială ori banii chinezi”, spune Gîrbu.

Amintim că Ion Chicu a promis continuarea reformei justiției, atragerea a circa 300 de milioane de euro, anul viitor, pentru domeniul infrastructurii și revenirea la programele sociale de până în iunie 2019.

Fluxul de știri
0