Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât costă euro și dolarul la cursul BNM pentru 22-24 noiembrie

CC0 / Pixabay / Bru-nO / Calculator, schimb valutar
Calculator, schimb valutar - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Leul moldovenesc se depreciase luni, 18 noiembrie, în raport cu valutele, continuând tendința din perioada anterioară, dar încheie săptămâna în creștere. Totuși, comparativ cu ziua de joi, valutele se scumpesc.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat cotațiile valutare oficiale pentru vineri, 22 noiembrie, care vor fi valabile și pentru zilele de sâmbătă și duminică.

La cursul valutar al BNM pentru 22-24 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,43 lei, un euro – cu 19,32 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,04 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

Prețul euro anunțat de BNM pentru 22-24 noiembrie este mai mic cu 10 bani, comparativ cu ziua de luni, 18 noiembrie. Dolarul s-a ieftinit cu 17 bani în această săptămână.

Cu excepția zilei de luni, 18 noiembrie, când leul moldovenesc a continuat să se deprecieze în raport cu euro și dolarul, săptămâna aceasta moneda națională a traversat o perioadă de apreciere zilnică lentă.  

Totuși, sfârșitul acestei săptămâni surprinde o nouă tendință de depreciere a leului. Comparativ cu ziua de joi, euro s-a scumpit cu doi bani. În creștere de până la un ban sunt leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească. Prețul dolarului a scăzut cu un ban, comparativ cu ziua de joi.

Fluxul de știri
0