Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Arsen și mercur în alimente pentru bebeluși, importate din Cehia

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNoul punct de inspecție ANSA la vama Leușeni
Noul punct de inspecție ANSA la vama Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a raportat un caz de alertă privind un produs alimentar pentru copiii mici.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Un lot de produse alimentare pentru copii de la patru luni importat din Republica Cehă, este retras din comerț. Asta după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a efectuat un control inopinat la un depozit, unde au depistat 480 de borcane cu produsul nominalizat. Este vorba de un pireu omogenizat ton cu legume și cartofi, care ulterior trebuia să fie comercializat.

Охлажденная рыба - Sputnik Moldova
Otravă curată: Pește contaminat cu mercur, în piețe și rețelele comerciale

Notificarea a pervenit la ANSA prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, ia la verificarea alertelor s-a depistat că produsul alimentar pentru bebeluși de la patru luni conține arsen (0,126 mg / kg - ppm) și mercur (0,029 mg / kg - ppm). După prelevarea probelor, și după ce a fost demonstrată neconformitatea produsului, distribuția stocului a fost stopată și a fost inițiată procedura de retragere din rețeaua de comerț.

Specialiștii atenționează că mercurul organic poate determina leziuni atât la nivelul creierului, dar și în sistemul nervos periferic. Reduce capacitatea imună, cu afectarea unor celule implicate în apărarea imunitară.

Pericol anunțat de ANSA: Administratorii piețelor din Chișinău au fost avertizați – Foto>>>

Expunerea cronică la arsenic afectează întreg organismul. Ca și mercurul, arsenicul este cunoscut ca fiind o particulă capabilă să inducă procesele de carcinogeneză.

Fluxul de știri
0