Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cod Galben de vânt și foarte frig: Câte grade sub zero vor fi la noapte

CC0 / Pixabay / MichaelGaida / Индикатор ветра
Индикатор ветра - Sputnik Moldova
Abonare
Cod Galben de vânt instituit joi, 21 noiembrie. Vântul se va înteți în această seară, iar temperatura aerului va scădea până la minus 7 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Un Cod galben de vânt a fost instituit de Serviciul Hidrometeorologic de Stat în după-amiaza zilei de astăzi. Pe arii extinse sunt prevăzute intensificări ale vântului, din Est, de până la 15-20 de metri pe secundă.

Дорога - Sputnik Moldova
Societate
Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă: Sfaturi ale automobiliștilor din Chișinău

Sub acțiunea vântului, vremea se va răci accentuat. La noapte vom avea minime de -4..-7 grade Celsius în nord, -3..-6 în centru și -2..-5 în sud.

În regiunile de nord și de centru, înclusiv la Chișinău, astăzi au căzut precipitații sub formă de ploaie, dar și fulgi de zăpadă.

În seara zilei, temperaturile vor fi pozitive, dar aproape de miezul nopții mercurul termometrelor va coborî sub gradația „zero”.

Pentru vineri, 22 noiembrie, în timpul zilei, sunt prevăzute temperaturi maxime de 0..+3 grade Celsius în nord, +1..+4 grade în centru și +2..+5 grade în sud.

Valori termice nocturne de minus 4 – minus 7 grade Celsius sunt prognozate până luni, după care temperaturile vor crește ușor.

Fluxul de știri
0