Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doar unul dintre cei patru candidați la funcția de viceprimar, aprobat de CMC

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Un singur candidat la funcția de viceprimar al Chișinăului dintre cei patru propuși a acumulat suficiente voturi în CMC pentru a fi învestit în funcție.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău, care s-a reunit astăzi în ședință, a respins candidaturile lui Ilie Ceban, Ingăi Ionesi și Angelei Cutasevici la funcția de viceprimar al Capitalei.

Doar Victor Chironda a acumulat suficente voturi în CMC pentru a fi învestit în funcția de viceprimar pe probleme de urbanism și arhitectură. Pentru candidatura lui au votat 41 de aleși din PSRM, PPDA, PAS, PDM și Partidul ”ȘOR”.

Victor Chironda - Sputnik Moldova
Societate
Motivul pentru care Chironda ar putea demisiona din funcția de viceprimar al Capitalei

Consilierii din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au votat împotriva candidaturii Ingăi Ionesi. Aceștia i-au reproșat că ar fi afiliată Partidului Democrat, având în vedere că a fost numită ambasador al Republicii Moldova în Estonia de către Guvernul condus de Pavel Filip. 

Aceleași reproșuri au răsunat și în adresa Angelei Cutasevici, care a ajuns în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei în perioada în care președintele PDM, Pavel Filip, era premier. 

Consilierii PAS și PPDA nu au votat nici pentru candidatura lui Ilie Ceban la funcția de viceprimar al Capitalei pe probleme juridice. În cazul lui, aleșii PAS și PPDA au declarat că nu ar exista o astfel de funcție în organigrama Primăriei Chișinău.

Fluxul de știri
0