Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivul pentru care Chironda ar putea demisiona din funcția de viceprimar al Capitalei

© Sputnik / OsmatescoVictor Chironda
Victor Chironda - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprimarul Chișinăului Victor Chironda, care este responsabil de urbanism și mobilitate urbană, a fost luat la întrebări și chiar ironizat de unii consilieri municipali. 

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Consiliul Municipal Chișinău s-a reunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi au au fost incluse 12 subiecte, inclusiv numirea viceprimarilor Capitalei.

Ulanov are o dilemă: Să rămână în Parlament ori să plece în CMC - Sputnik Moldova
Video
Ulanov are o dilemă: Să rămână în Parlament ori să meargă în CMC

Victor Chironda a fost invitat la tribună ca să-și prezinte planurile de dezvoltare a orașului, iar după ce a declarat că are nevoie de doi ani ca să elaboreze și să implementeze un nou plan urbanisctic, exponentul Partidului Democrat în Consiliul Municipal Chișinău, Veaceslav Nedelea, i-a reproșat că nu are suficientă experiență și nici capacități ca să acționeze operativ. 

”Te-ai prezentat un fel de guru în domeniul urbanistic. Când ai spus că ai nevoie de doi ani, cred că te-ai referit la realizarea unui plan urbanistic pentru Amsterdam. Este prea mult timp pentru un oraș precum Chișinăul”, a remarcat Nedelea.   

În replică, Victor Chironda a declarat că mizează pe sprijinul consilierilor și al specialiștilor de profil din cadrul Primăriei Chișinău. Veaceslav Nedelea l-a mai întrebat dacă a avut ezitări înainte să accepte propunerea edilului Ion Ceban de a deveni viceprimar al Capitalei. Victor Chironda a menționat că a avut îndoieli în acest sens.

”În domeniul urbanismului și arhitecturii corupția este în floare și am zis că voi încerca să combat acest fenomen. Atunci când mă voi simți neputincios și incapabil să fac față acestui flagel, îmi voi da demisia”, a declarat Victor Chironda. 

Chironda a mai declarat că va face eforturi pentru a dezvolta infrastructura pentru cicliști în Chișinău. Și asta pentru a-i determina pe locuitorii orașului să folosească mai rar transportul privat. 

Fluxul de știri
0