Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Relațiile moldo-ruse: Moscova speră să recupereze oportunitățile ratate

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Accesați arhiva multimediaPremierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și premierul Republicii Moldova, Ion Chicu (în stânga)
Premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și premierul Republicii Moldova, Ion Chicu (în stânga) - Sputnik Moldova
Abonare
Aceasta este prima vizită oficială în Rusia din ultimii șapte ani a premierului Republicii Moldova; Moscova intenționează să recupereze posibilitățile ratate în relațiile cu Chișinăul.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Guvernul Rusiei intenționează să recupereze posibilitățile ratate în relațiile cu Republica Moldova, a declarat premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, la întrevederea cu premierul moldovean, Ion Chicu.

”Pe parcursul ultimilor ani, mai multe oportunități au fost ratate. Sincer vorbind, nu sunt sigur că acest lucru a fost în interesul țării dumneavoastră sau că acest lucru ar fi generat posibilități suplimentare. Dimpotrivă, cred că în acești ani am avut de pierdut. Sper totuși că acum vom putea recupera oportunitățile ratate”, a spus Medvedev.

Premierul rus și-a exprimat speranța că actuala vizită va contribui la îmbunătățirea colaborării dintre cele două țări.

Ион Кику  - Sputnik Moldova
Va crește sau nu prețul pentru gazele naturale: Declarația lui Chicu făcută la Moscova

”Sper ca această vizită va da un impuls suplimentar relațiilor noastre în sfera economică, în colaborarea investițională, în cele mai diverse probleme cu caracter umanitar”, a menționat Medvedev.

Miercuri, delegația Republicii Moldova, condusă de premierul Ion Chicu, efectuează o vizită oficială în Federația Rusă. Pe agenda discuțiilor se află un șir de subiecte importante, printre care: livrarea gazelor rusești, exportul produselor agricole și eliberarea autorizațiilor pentru transportatori.

Aceasta este prima vizită oficială peste hotare a prim-ministrului de la învestirea Guvernului Chicu de către Parlamentul de la Chișinău.

Tot astăzi, Chicu a avut o întrevedere cu șeful ”Gazprom”- ului, Alexei Miller. În cadrul întrevederii, părțile au discutat un șir de subiecte, printre care livrarea gazelor naturale către consumatorii din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

Fluxul de știri
0