Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zinaida Grecianîi, la Sankt Petersburg: Care este scopul vizitei

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Grecianîi
Zinaida Grecianîi - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație parlamentară din Moldova participă la Adunarea Interparlamentară a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, participă, în fruntea unei delegații parlamentare, la cea de-a 50-a ședință, aniversară, a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI), care se desfășoară în perioada 20-22 noiembrie la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Politică
Ce a discutat Zinaida Greceanîi cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

Zinaida Greceanîi va participa la ședința Consiliului AI CSI, va rosti un discurs la ședința aniversară și va avea o serie de întrevederi bilaterale.

Delegația Republicii Moldova va proceda la un schimb de opinii și experiență, pe subiecte de actualitate și interes reciproc, cu colegii din alte parlamente. Un loc prioritar pe agenda interparlamentară pentru Republica Moldova este impulsionarea relațiilor comercial-economice și cooperarea în domeniile cultural-umanitare, precum și libera circulație a persoanelor.

Din componența delegației fac parte președinții comisiilor control public al finanțelor Vladimir Golovatiuc și al comisiei agricultură și industrie alimentară Radu Mudreac, precum și deputații Vladimir Bolea și Gheorghii Para. Deputații vor participa la ședințele comisiilor AI CSI.

Fluxul de știri
0