Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră va avea competențe de asigurare a securității aeronautice

© Sputnik / Максим Богодвид / Trecere la banca de fotografiiUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poliția de Frontieră va avea competențe de asigurare a securității aeronautice. Șeful statului a întors în Parlament Legea privind securitatea aeronautică.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Competențele de asigurare a securității aeronautice vor reveni Poliției de Frontieră.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Trei trucuri pentru a cumpăra cele mai ieftine bilete de avion

Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a avizat în ședința de miercuri Legea privind securitatea aeronautică, transmisă de către președintele țării, Igor Dodon, spre reexaminare în Parlament.

Comisia va propune plenului Parlamentului aprobarea modificărilor înaintate de șeful statului. Potrivit acestora, normele din Legea privind securitatea aeronautică, în redacția remisă spre promulgare, nu au atins scopul implementării reglementărilor europene din Acordul privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și statele membre.

”Acestea generează incertitudini și dificultăți în realizarea sarcinilor practice ale instituțiilor de profil, reduc și afectează competențele funcționale ale organelor publice menite să asigure regimul de securitate”, este menționat în textul remis de șeful statului în Parlament.

Președintele țării atenționează deputații că legea examinată denaturează competențele Poliției de Frontieră, inclusiv asigurarea securității, aplicarea și gestionarea echipamentelor de securitate, și le transferă de facto către agentul economic care urmează să exercite controlul de securitate, iar organul de stat  doar să-l asiste.

Legea privind securitatea aeronautică a fost adoptată de Parlament la 23 noiembrie 2018.

Fluxul de știri
0