Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curtea de Apel se va pronunța în privința urmării penale pentru uzurparea puterii de stat

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea de Apel
Curtea de Apel - Sputnik Moldova
Abonare
Magistrații Curții de Apel vor examina astăzi recursul membrilor fostului Guvern Filip împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea penală în cauza penală de uzurpare a puterii de stat.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Curtea de Apel Chișinău va examina astăzi recursul membrilor fostului Guvern Filip împotriva actului procesual prin care a fost pornită urmărirea în cauza penală de uzurpare a puterii de stat.

Noul sediu al Procuraturii Generale - Sputnik Moldova
Politică
Fosta guvernare din Moldova, acuzată de procurori de uzurparea puterii în stat

Recursul a fost declarat de către membrii fostului Guvern – Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc. Completul de judecată va fi format din următorii judecători: Alexandru Gafton, Ghenadie Morozan și Mihail Diaconu.

”Raportor pe această cauză a fost desemnat „aleatoriu” judecătorul Ghenadie Morozan, rudă prin afinitate cu Vladimir Plahotniuc”, este precizat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale. 

Procurorii optează pentru menținerea hotărârii instanței de control judiciar prin care actul procesual de inițiere a anchetei penale în cauza specificată a fost declarat legal, fără ca să fie găsite temeiuri pentru a-l infirma.

Fluxul de știri
0