Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bani pentru chișinăuieni: Cine îi poate obține

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Cheltuielile persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău vor fi compensate în continuare. O decizie în acest sens a fost abrobată astăzi cu votul a 44 de consilieri municipali.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Persoanele defavorizate din municipiul Chișinău vor primi în continuare bani pentru compensarea cheltuielilor la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resursele energetice în sezonul rece 2019-2020. Consiliul municipal Chișinău a aprobat prelungirea regulamentului din 2017 privind compensarea cheltuitelor.

Банкноты номиналом 200 и 500 лей - Sputnik Moldova
Societate
Pensionarii cu pensii mai mici de 2000 de lei vor primi de la stat un suport de 700 de lei

Totodată, se propune suplimentarea listei beneficiarilor cu persoane din familii tinere. De aceste compensații pot beneficia familiile care au un venit mediu în 12 luni precedente de la data depunerii cererii, ce nu depășește 3000 de lei per persoană.

În cazul familiilor tinere, în care unul dintre soți nu a atins vârsta de 35 de ani, cuantumul venitului global mediu lunar, pentru 12 luni precedente de la data depunerii cererii, nu poate depăși 5000 de lei.

Doar unul dintre cei patru candidați la funcția de viceprimar, aprobat de CMC>>>

Beneficiarii pot depune cereri de compensare a cheltuielilor pe întreaga perioadă a sezonului rece 2019-2020. Persoanele care au beneficiat de compensațiile respective în perioada rece 2018-2019 pot depune cereri de reconfirmare. Persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice. Modalitatea de acordare a compensațiilor nu va fi schimbată.

Fluxul de știri
0