Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare pentru moldovenii care pleacă la Odesa: Iată ce pericol îi paște

© Sputnik / Sergej Poljakov / Accesați arhiva multimediaOdesa, statuia Ducelui de Richelieu, fotografie de arhivă
Odesa, statuia Ducelui de Richelieu, fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
La Odesa a fost înregistrat un focar de virus periculos: este suficient să nu-ți speli mâinile doar o singură dată ca să-l poți contracta. Cetățenii Republicii Moldova care intenționează să plece în acest oraș trebuie să fie extrem de precauți.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Pentru cetățenii țării noastre, Odesa este o destinație preferată nu doar în perioada estivală, ci pe tot parcursul anului. Mulți pleacă să-și viziteze rudele, prietenii, să facă o excursie prin acest oraș fantastic sau să facă cumpărături, deoarece acolo pot găsi mărfuri mult mai ieftine.

Autostradă - Sputnik Moldova
Proiect de anvergură: De la Chișinău la Odesa, pe o autostradă nouă

Însă trebuie să fiți cu băgare de seamă pentru că virușii periculoși vă pândesc chiar și în perioada rece a anului, unul din ei fiind Coxsackie. O școală de cultură generală din Odesa a fost închisă din cauza acestui virus care face parte din categoria infecțiilor respiratorii și este extrem de contagios, a comunicat Elena Buinevici, șefa Departamentului educație și știință a Consiliului orășenesc Odesa.

„Infectarea cu virusul Coxsackie manifestă aceleași simptome ca și bolile respiratorii acute, cu o singură diferență radicală: erupțiile pe palme la copii. Totodată, maladia face parte din categoria celor foarte contagioase: de regulă, dacă se îmbolnăvește un copil, se îmbolnăvesc imediat toți copiii care au fost cu el în contact”, a spus Buinevici, citată de sursele media regionale.

Virușii Coxsackie se reproduc bine în tractul gastro-intestinal și reprezintă una dintre cauzele principale ale apariției meningitei aseptice.

Infecția se poate transmite prin intermediul produselor, obiectelor de uz casnic și apei contaminate, dar și pe calea aeriană. Cel mai frecvent sunt supuși riscului de contaminare copiii de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0