Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un tânăr, reținut la frontiera moldo-română: Iată ce au descoperit vameșii - Foto

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможенный пункт Кагул-Оанча
Таможенный пункт Кагул-Оанча  - Sputnik Moldova
Abonare
Un tânăr de 28 de ani a fost reținut de vameșii moldoveni la granița moldo-română. Acesta a încercat să scoată ilegal din țară tutun pentru narghilea.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Un moldovean de 28 de ani este cercetat de oamenii legii pentru tentativă de contrabandă cu tutun pentru narghilea. Cazul a fost înregistrat la frontiera moldo-română, în orașul Cahul.

Echipele mobile ale Serviciului Vamal au stopat pentru verificări un mijloc de transport de marca Hyundai Trajet, despre care aveau suspiciuni că ar fi folosit în transportarea ilegală a mărfurilor peste frontiera vamală.

пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Societate
Sfârșit de carieră pentru opt vameși: Ce au făcut aceștia de au ajuns în judecată

Ofițerii echipelor mobile, asistați de câinele specializat al Serviciului Vamal, au găsit 461 de pachete de tutun pentru narghilea, fără timbre de acciz. Acestea erau repartizate în aripile din spate și barele din față și din spate ale autoturismului.

Produsele din tutun fac parte din categoria de produse accizabile, pasibile marcării obligatorii cu timbre de acciz, iar lipsa acestora arată că mărfurile sunt contrafăcute.

Cazul este cercetat de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea atragerii la răspundere a persoanelor implicate, în conformitate cu prevederile legale.

Fluxul de știri
0