Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sfârșit de carieră pentru opt vameși: Ce au făcut aceștia de au ajuns în judecată

© Sputnik / Miroslav Rotariпресс-тур 28.05.2016
пресс-тур 28.05.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Opt inspectori vamali vor fi judecați pentru corupere pasivă. Aceștia riscă amendă de până la 100 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Opt inspectori vamali din cadrul Postului Vamal Leuşeni-Albiţa vor compărea pe banca acuzaţilor pentru corupere pasivă. Procuratura Anticorupţie a expediat în judecată dosarul penal de învinuire a celor opt vameși.

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Descinderi fără precedent la vamă: SIS, Procuratura și MAI - în acțiune

Activitatea criminală a vameşior a fost documentată pe parcursul anului 2018, de procurorii anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie şi Direcţia Integritate şi Supraveghere a Serviciului Vamal.

Potrivit rechizitoriului, suma bunurilor primite de la persoane fizice varia între 200 lei şi 50 euro, în funcţie de fiecare caz.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii au fost documentate acţiunile ilegale atât ale celor opt inspectori vamali, cât şi a mai bine de 20 de persoane fizice.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă amendă de până la 100 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani.

Fluxul de știri
0