Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a discutat Chicu cu ambasadorul rus înainte de vizita oficială la Moscova

© Photo : Facebook /Ambasada Federației RusePremierul Ion Chicu și ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Premierul Ion Chicu și ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
În ajunul vizitei de lucru la Moscova, premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, l-a felicitat pe Ion Chicu cu prilejul numirii sale în funcția de prim-ministru.

Victor Stepaniuc - Sputnik Moldova
Pe surse: Ce va discuta premierul Ion Chicu la Moscova
În cadrul întrevederii cu ambasadorul rus, premierul a confirmat angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a consolida cooperarea strategică cu Federația Rusă și importanța implementării deciziilor Protocolului din septembrie al Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercială și economică între Federația Rusă și Republica Moldova.

De asemenea, în ajunul vizitei de lucru a șefului Guvernului de la Chișinău la Moscova, părțile au discutat aspecte privind creșterea exportului de produse moldovenești pe piața rusă, majorarea numărului de permise pentru transportatorii de marfă din Moldova, precum și extinderea cooperării în sfera socială.

În cadrul vizitei În Federația Rusă, Ion Chicu va avea mai multe discuții care vor viza relațiile economice dintre țării noastre. Totodată, premierul va purta negocieri cu privire la aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale, în contextul în care contractul cu ”Gazprom” expiră în data de 1 ianuarie 2020.

Fluxul de știri
0