Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Vladislav Gribincea, candidat la funcția de procuror general

© Photo : curentul.mdVladislav Gribincea
Vladislav Gribincea - Sputnik Moldova
Abonare
În lista celor patru candidați la funcția de procuror general, care a fost propusă Consiliului Superior al Procurorilor, se regăsește și numele lui Vladislav Gribincea.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Vladislav Gribincea are o experiență profesională în domeniul dreptului de peste 15 ani și în domeniului managementului de peste 10 ani. 

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Politică
De ce Olesea Stamate anulează rezultatele concursului pentru funcția de procuror general

Gribincea a fost implicat în activități ce țin de procuratură încă din 2011, când timp de un an a fost membru al grupurilor de experți privind reforma procedurii penale. A repetat această experiență în perioada 2015-2016. A fost coordonator al grupului de lucru privind optimizarea procuraturii și a sarcinii de muncă a procurorilor, iar din 2013, timp de trei ani a condus grupul de experți care a elaborat noua legislație cu privire la procuratură. A instruit procurori în domeniul Convenției Europene pentru Drepturile Omului.

A fost implicat și în elaborarea actelor normative. Potrivit CV-ului, din 2002 până în prezent, Vladislav Gribincea a reprezentat cu succes reclamații la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în peste 40 de cazuri.

Ce va fi cu reforma justiției și numirea procurorului general după schimbarea puterii>>>

A obținut licența și diploma de master în Drept la Universitatea de Stat din Moldova. A urmat un program internațional în domeniul Drepturilor Omului din Nottingham, Marea Britanie. Vorbește două limbi străine: rusa și engleza.

Fluxul de știri
0