Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce Olesea Stamate anulează rezultatele concursului pentru funcția de procuror general

© Sputnik / Miroslav RotariNoul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul
Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anunțat la un briefing susținut în dimineața de miercuri, 6 noiembrie, că va semna un ordin de anulare a rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a apreciat că rezultatele concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general au fost „influențate”, iar „punctajul final” a fost „distorsionat”. 

Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Numirea unui procuror general în baza noii legi întârzie

Ministrul a declarat că, în aceste condiții, nu poate promova lista cu cei patru candidați selectați și va semna un ordin de anulare a rezultatelor concursului pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Olesea Stamate a menționat și factorii care, în opinia ei, ar fi viciat rezultatele concursului. Unele autorități ar fi refuzat să ofere informația solicitată despre candidați, iar un membru al comisiei de evaluare ar fi oferit un punctaj disproporționat, în raport cu aprecierea dată de ceilalți membri ai comisiei, potrivit ministrului Justiției.  

„Analiza personală nu-mi permite să afirm că acest concurs a fost corect”, a spus Olesea Stamate.

Anterior, ministrul Justiției a subliniat într-o postare pe Facebook că se impune o reevaluare a candidaților.

De ce vrea Olesea Stamate o reevaluare a candidaților la funcția de procuror>>>

Reamintim că Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo sunt cei patru pretendenți (din totalul de 16) care au trecut de etapa interviului și urmau să fie propuși Consiliului Superior al Procurorilor, care la rândul său să aleagă candidatul la functia de procuror general.

Fluxul de știri
0