Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezvăluirile premierului Chicu: De ce au fost demiși secretarii de stat din Guvernul Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii Guvernului au aprobat la începutul ședinței mai multe demisii și numiri în funcție a secretarilor de stat.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Cabinetul de Miniștri, condus de premierul Ion Chicu, s-a întrunit astăzi în prima ședință după învestire. Membrii Guvernului au aprobat la începutul ședinței mai multe demisii și numiri în funcție a secretarilor de stat.

Premierul a declarat după ședința Guvernului că demisiile au avut loc în baza cererilor depuse, iar motivele invocate de cei care au decis să plece din funcții au fost diferite.  

„Astăzi am luat decizia de a demite secretarii de stat care au depus cerere. Nu a fost nimeni impus. Toți au plecat depunând cerere fie din convingere, fie că au fost membrii fostei echipe, fie din alte motive pe care nu le cunosc”, a declaart șeful Guvernului.  

Ion Chicu a precizat că a rugat miniștrii să evalueze performanța secretarilor de stat care au activat în Guvernul Sandu.

Inspectoratu general al poliției  - Sputnik Moldova
Politică
Cine este noul șef al IGP: Ce funcții a ocupat anterior - Detalii

”Și dacă consideră că unii dintre cei care au activat până acum în Guvern sunt persoane demne de a continua, atunci i-am încurajat să facă acest lucru”, a declarat premierul.

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței din 19 noiembrie, numirea Lilianei Iaconi în funcţia de secretar general al Guvernului.

De asemenea, a fost aprobată eliberarea din funcție a mai multor secretari de stat din cadrul ministerelor și numirea în locul acestora a altor persoane.

  • La Ministerul Finanțelor au fost numiți următorii secretari de stat: Iurie Pașinschi, Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin, Dorel Noroc.
  • La Ministerul Economiei și Infrastructurii – Vitalie Tarlev, Mihail Lupașcu.
  • La Ministerul Afacerilor Interne –Mariana Grama.
  • La Ministerul Justiției – Radu Foltea, Eduard Serbenco.
  • La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Nelea Rusu, Djulieta Popescu, Alexandru Holostenco.
  • La Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – Mihai Machidon, Tatiana Nistorică.

Tot astăzi, Guvernul l-a numit în funcție pe Vadim Cojocaru în funcţia de șef la Inspectoratul General de Poliție, pe un mandat de 5 ani.

Fluxul de știri
0