Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întâlnirea președintelui Dodon cu premierul și șefa Legislativului: Ce au decis oficialii

© Sputnik / Rodion ProcaИ. Додон, З. Гречаный, И. Кику
И. Додон, З. Гречаный, И. Кику - Sputnik Moldova
Abonare
După o oră de discuții, președintele țării, premierul și președintele Parlamentului au făcut declarații de presă. Cei trei au anunțat prioritățile pentru această săptămână.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Mai multe proiecte sociale importante vor fi implementate în următoarele săptămâni. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, dup întâlnirea cu premierul Ion Chicu și președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi.

Astfel, în următoarele două săptămâni, potrivit președintelui Dodon, va fi modificată Legea cu privire la indexarea pensiilor de două ori pe an și Legea care va garanta pensia pentru o perioadă de cinci ani în cazul decesului unuia dintre soți.

Șantierul de construcție a sectorului de drum pe șoseaua satul Porumbreni – orașul Cimișlia - Sputnik Moldova
Politică
Unde și-a petrecut această duminică noul premier Ion Chicu – Foto

Totodată, președintele a menționat că va fi acordat suport financiar, ajutor de sărbători în mărime de 700 e lei, pentru 625 de mii de pensionari.

„Vom majora ajutorul pentru perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei și am extins numărul familiilor care vor beneficia, de la 170 de mii la 300 de mii. Majorăm alocațiile lunare pentru veterani de la 100 de lei la 300 de lei. Vor fi majorate indemnizațiile pentru tinerii din domeniul medical și farmaceutic. Este vorba în special pentru persoanele care vor activa în zona rurală”, a precizat Igor Dodon.

Șeful statului spune că în anul viitor se prognozează majorarea salariilor din sistemul bugetar.

Consiliul Republican PRSM - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi: Acum cel mai important lucru e implementarea promisiunilor electorale

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a declarat că inițiativele sociale, în interesul cetățenilor, indiferent de cine au fost propuse, trebuie să fie susținute de deputați.

„Eu vreau să văd acel deputat care nu va susține aceste inițiative sociale. Și nu doar inițiative sociale, dar și inițiative de dezvoltare economică a statului Republica Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Șefa Legislativului a mai spus că până la finele acestui an trebuie să fie aprobată Legea bugetului de stat.

De cealaltă parte, premierul Ion Chicu a menționat că a solicitat Parlamentului să organizeze ședințele astfel încât Guvernul să se poată încadra în programul respectiv pentru ca până pe 20 decembrie 2019 să fie votate și aprobate legile bugetare anuale.  

Fluxul de știri
0