Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde și-a petrecut această duminică noul premier Ion Chicu – Foto

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Șantierul de construcție a sectorului de drum pe șoseaua satul Porumbreni – orașul Cimișlia
Șantierul de construcție a sectorului de drum pe șoseaua satul Porumbreni – orașul Cimișlia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Astăzi noul premier Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecție la șantierul de construcție a sectorului de drum pe șoseaua satul Porumbreni – orașul Cimișlia.

CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Proiectul prevede construcția unui segment de drum nou cu o lungime de 19 km, costul investițiilor constituie circa 30 de milioane de euro, finanțate de Banca Europeană de Investiții.

Potrivit Direcției Comunicare și Protocol a Guvernul Republicii Moldova, la fața locului, prim-ministrul Chicu a avut câteva ședințe cu responsabilii tehnici și managementul companiei constructoare, în cadrul cărora a fost informat despre mersul lucrărilor și problemele confruntate de compania constructoare. Totodată, șeful Executivului a vizitat mai multe puncte ale șantierului.

În cadrul discuției, premierul a menționat: „Infrastructura rutieră este un imbold pentru creșterea economiei. Creșterea economică înseamnă locuri de muncă și condiții de viață mai bune”.

O evaluare amplă pe toate șantierele

Lucrările de construcție în cadrul acestui proiect au început în luna februarie 2019, iar termenul de realizare este de 3 ani.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Ion Chicu despre Acordul cu FMI: ”Partenerii” cu ultimatumuri deplasate, nu sunt parteneri

Însă, compania constructor progresează în realizarea lucrărilor mai rapid decât în programul contractului și dă asigurări că lucrările se vor încheia în 27 de luni. Odată cu darea în folosință a drumului, acest segment va fi parcurs zilnic de circa 7 mii de unități de transport.

Premierul a dispus ca în perioada imediat următoare să se realizeze o evaluare amplă pe toate șantierele de reabilitare a drumurilor din țară pentru a aprecia obiectiv capacitatea actuală a sectorului de construcții și a statului de a asigura implementarea proiectelor mari de dezvoltare a infrastructurii.

Fluxul de știri
0