Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au încercat să mituiască polițiști: Câți bani ofereau și ce li s-a întâmplat după aceasta

Abonare
De la începutul anului, au fost înregistrate 92 de tentative ale cetățenilor de a mitui polițiști. Peste o treime dintre ele au fost denunțate de polițiști în intervalul 1-18 noiembrie, semn că superiorii i-au determinat să raporteze mai activ asemenea cazuri.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. De la începutul lunii noiembrie, polițiștii din Republica Moldova au denunțat 33 de tentative de mituire a lor de către cetățeni aflați în conflict cu legea și care încercau să scape astfel de pedeapsă.

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Au murit în călătorie: Moldoveni decedați și răniți în accidente

Precizarea este făcută luni, 18 noiembrie, de Inspectoratul General al Poliției (IGP), pe site-ul instituției.

Valoarea mitelor propuse ajungea până la 4 mii de lei.

La tentative de mituire a polițiștilor ar fi recurs în principal șoferi opriți pentru încălcări de inspectorii de patrulare.

Polițiștii „au raportat imediat cazurile, iar conducătorii auto au fost escortați pentru audieri”, potrivit IGP.

Împotriva contravenienților au fost inițiate procese penale pentru comiterea infracțiunii de "corupere activă”, pedepsită cu închisoare pe un termen de până la 6 ani și amendă în mărime de până la 300 de mii de lei.

De la începutul anului 2019, polițiștii au denunțat 92 de cazuri de corupere activă, manifestate prin încercarea unor cetățeni de a-i mitui.

Inspectoratul General al Poliției subliniază că desfășoară continuu „acțiuni de informare şi sensibilizare a cetăţenilor privind riscurile fenomenului corupţiei și consecințele pe care le are aceasta asupra bunei funcționalități a instituțiilor de stat, dar și asupra întregii societăți”.

De asemenea, Poliția îi îndeamnă pe cetățeni să denunțe actele de corupție la numărul de telefon 68 99 99 02.

Fluxul de știri
0