Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Slusari: Solicităm ca actuala guvernare să continuie investigarea furtului miliardului

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Alexandru Slusari a declarat într-o conferință de presă că Partidul Demnitate și Adevăr solicită actualei guvernări să continuie investigarea furtului miliardului.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a susținut o conferință de presă. Acesta a cerut actualei guvernări să continuie investigarea furtului miliardului. La fel, Slusari s-a referit și la declarațiile noului ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, potrivit cărora motive pentru anularea concursului pentru preselectarea candidatului la funcția de procuror general nu au existat. 

”Se vede că la dânșii nu există și nu a existat o abordare unică asupra justiției. Graba cu care este instaurat Guvernul din cauza că este nevoie în câteva ore să fie relansată reforma justiției. Apoi, ei au zis altceva, astăzi au declarat deja altceva. Se vede că nimeni nu vrea să-și asume reforma justiției”, a declarat Slusari. 

La fel, Slusari a cerut, în numele Fracțiunii Partidului Demnitate și Adevăr, ca raportul privind devalizarea sistemului bancar să fie prezentat de Procuratura Generală. 

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Slusari: Nu avem lista beneficiarilor nici după schimbarea procurorului, KROLL confirmă...

”Fracțiunea Demnitate și Adevăr solicită ca pe linia parlamentară să fie continuat procesul de investigare a fraudei bancare. Mai ales că acest lucru este introdus chiar și în recomandările raportului care a fost prezentate plenului Parlamentului. Procuratura să prezinte în termenul de 30 de zile un raport privind investigarea devalizării sistemului bancar. Noi continuăm să solicităm acest raport ”, a declarat Alexandru Slusari într-o conferință de presă.

Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare a fost constituită la 10 iunie 2019.

Din componența comisiei fac parte deputați din fracțiunile PSRM, PAS și PPDA. În data de 22 februarie 2013, în Parlament a mai fost creată o comisie de anchetă pentru examinarea modului de administrare a pachetului de acțiuni al statului deținut la BEM și a situației din domeniul financiar-bancar al Republicii Moldova. Comisia a fost prezidată de deputatul comunist, Oleg Reidman.

La 21 iulie 2013, Parlamentul țării a luat act de Raportul final al acestei comisii, dar fără ca să-l aprobe. Acest document conține analiza corectitudinii managementului BEM în perioada 2010-2012 și multiple recomandări privind îmbunătățirea administrării băncii, precum și alte recomandări ce țin de modificarea legislației privind evaluarea gajului.

Fluxul de știri
0