Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Slusari: Nu avem lista beneficiarilor nici după schimbarea procurorului, KROLL confirmă...

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia de anchetă privind investigarea fraudei bancare nu are acces la acea listă a beneficiarilor nici după schimbarea procurorului general.
Slusari: nu avem lista beneficiarilor nici după schimbarea procurorului, KROLL confirmă...

Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova că lista beneficiarilor finali ar fi fost nimicită, întrucât nici noul procuror general interimar nu o poate găsi.

”Lista beneficiarilor e un detectiv întreg. După ce s-a schimbat puterea și procurorul general am obținut răspunsul că nu există la Procuratură lista beneficiarilor și nu o cunosc. Eu am o întrebare firească: Cum e posibil acest lucru, întrucât eu știu sigur că pe 22 martie 2018, lista beneficiarilor a fost transmisă în cadrul unei operațiuni foarte secrete de către Procuratura Anticorupție către BNM. În raportul Kroll este specificat că această listă există și a fost transmisă organelor competente. Pe de altă parte, Procuratura Anticorupție susține că nu a citit această listă. Sunt două opțiuni: ori PA minte, ori această listă a fost nimicită”, susține Slusari.  

Autoritățile de la Chișinău au solicitat companiei Kroll să prezinte încă o dată organelor de drept lista beneficiarilor finali, iar în următoarele săptămâni ar urma să fie prezentate informații în acest sens.

”Am solicitat companiei Kroll să ne ofere această listă, însă ei sunt reticenți, nu înțeleg cum poate să dispară. În următoarele săptămâni urmează să primim un răspuns”, susține Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari a menționat că a depus o solicitare pentru a afla dacă lista beneficiarilor care a fost făcută publică de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi ar fi adevărată și reprezintă o scurgere de informație.

Fluxul de știri
0