Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări în fracțiunea parlamentară PSRM: Decizia pe care o va lua Curtea Constituțională

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională se întrunește joi în ședință pentru a valida mandatul de deputat al Parlamentului Republicii Moldova Mihail Paciu.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Curtea Constituțională urmează să valideze, săptămâna aceasta, mandatul unui nou deputat ales pe listele PSRM. Ședința Curții Constituționale este stabilită pentru ziua de joi, 21 noiembrie 2019, ora 10:00.

Parlamentul Republicii Moldova a luat act, la 14 noiembrie, de cererea de demisie a deputatului Ion Ceban din partea Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” şi a declarat vacant mandatul de deputat care aparține formațiunii respective.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Cum a fost ”afectat” Parlamentul de la Chișinău de alegerile locale generale

În baza documentelor electorale pe care le deţine Comisia Electorală Centrală, mandatul de deputat îi revine candidatului supleant Mihail Paciu de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”, confirmată prin Hotărârea Curţii Constituţionale din 9 martie 2019.

Astfel, Comisia Electorală Centrală a propus Curţii Constituţionale validarea mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova a candidatului supleant Mihail Paciu de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”.

Mihail Paciu este din Brăviceni, Orhei, și are studii în inginerie. Paciu este conducătorul Gospodăriei Țărănești „M.I. Paciu”.

În urma alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie, fracțiunea parlamentară a PSRM din Parlament a mai câștigat un mandat de deputat. La alegerile ordinare parlamentare din 24 februarie, PSRM a obținut 35 de mandate în circumscripția națională și în circumscripțiile uninominale. În urma votului din 20 octombrie, în circumscripția nr.48 a câștigat un mandat de deputat socialistul Vitalii Evdotiev. Astfel, fracțiunea PSRM are 36 din 101 deputați în Parlament. 

Fluxul de știri
0