Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Parteneriatul cu Federația Rusă este unul strategic

© Sputnik / Rodion ProcaIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
„Parteneriatul cu Federația Rusă este unul strategic și aici este mult spațiu de creștere”, afirmă noul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu a confirmat deschiderea Guvernului Republicii Moldova pentru a îmbunătăți parteneriatul strategic cu Federația Rusă.

Șeful Executivului a menționat necesitatea dezvoltării relațiilor bilaterale pe dimensiunea politică și social-economică, ce vor aduce beneficii pentru cetățenii ambelor state. Intenția a fost anunțată în cadrul unei întâlniri a prim-ministrului cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Дом Правительства - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu, felicitat de Dmitri Medvedev și alți parteneri externi

Părțile au apreciat importanța intensificării dialogului multidimensional, inclusiv prin intermediul Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică moldo-ruse, ultima ședință fiind organizată în luna septembrie recent. Atunci, au fost aprobate mai multe inițiative pentru dezvoltarea relațiilor economice, iar astăzi oficialii și-au dat asigurări reciproce că părțile vor face tot necesarul pentru realizarea acestora.

„Acest Guvern este tehnocrat și vrea să stabilească relații prietenoase cu toți partenerii Republicii Moldova. Pentru noi, este important să restabilim parteneriatul cu Federația Rusă și să creștem nivelul de încredere reciproc”, a spus premierul, fiind citat de Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului.

© Photo : guvernul Republicii Moldova Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, și premierul Ion Chicu
Ion Chicu: Parteneriatul cu Federația Rusă este unul strategic - Sputnik Moldova
Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, și premierul Ion Chicu

Prim-ministrul și ambasadorul au abordat mai multe subiecte de interes comun care necesită a fi soluționate cât mai rapid, printre acestea: identificarea soluțiilor privind exportul produselor agricole moldovenești spre Rusia, eliberarea autorizațiilor pentru transportatori, dar și a fost exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul social.

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, l-a felicitat pe prim-ministru cu ocazia preluării șefiei Guvernului și a exprimat deschiderea autorităților de la Moscova pentru a soluționa subiectele prioritare.

Fluxul de știri
0