Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu, felicitat de Dmitri Medvedev și alți parteneri externi

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a fost felicitat cu prilejul învestirii Cabinetului de către premierul rus, Dmitri Medvedev, directorul BERD, Suma Chakrabarti, și ambasadorul Slovaciei, Dušan Dacho.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, și-a exprimat încrederea că activitatea premierului Chicu și a Cabinetului de Miniștri pe care-l conduce va contribui la dezvoltarea dialogului constructiv dintre cele două țări.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Prima vizită a premierului Ion Chicu – Moscova, București sau Bruxelles?

Premierul rus i-a transmis sâmbătă, 16 noiembrie, un mesaj de felicitare prim-ministrului Ion Chicu, cu prilejul învestirii Guvernului, pe 14 noiembrie.

„Prim-ministrul rus i-a urat noului premier de la Chișinău o guvernare plină de realizări în interesul cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă al Cabinetului de Miniștri.

În mesajul său, Dmitri Medvedev a menționat că „pe dimensiunea bilaterală s-au acumulat mai multe subiecte de importanță națională, clarificarea cărora e în măsură să determine progrese importante în domeniile social și economic”.

De asemenea, premierul Ion Chicu a primit sâmbătă mesaje de felicitare din partea președintelui Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, și a ambasadorului Slovaciei la Chișinău, Dušan Dacho.

Președintele BERD a dat asigurări „că instituția va rămâne un partener de încredere al susținerii dezvoltării economice în Republica Moldova, inclusiv va ajuta la atragerea investițiilor directe”.

Totodată, președintele BERD l-a invitat pe Ion Chicu la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiții (Eastern Partnership Investment Summit), care va avea loc la Londra, pe 22 noiembrie.

Premierul Ion Chichu Ион Кику - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu către ambasadori: Guvernul va continua reformele convenite cu UE

Ambasadorul Slovaciei, Dušan Dacho, i-a urat premierului moldovean „un mandat de succes”, exprimându-și „aprecierea înaltă a relațiilor bilaterale și încrederea că evoluția parteneriatului va cunoaște o dezvoltare pe toate dimensiunile odată cu preluarea șefiei Guvernului  de către domnul Chicu”.

Reamintim că vineri prim-ministrul Ion Chicu i-a invitat la Guvern pe ambasadorii acreditați în Republica Moldova, pentru „un dialog la început de mandat”.

Premierul a subliniat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și se va concentra pe dezvoltarea țării, potrivit sursei.

Ion Chicu i-a asigurat pe șefii misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău că „Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost instalat pe 14 noiembrie, cu voturile deputaților socialiști și democrați.

Fluxul de știri
0