Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații noi despre fosta amantă a lui Vlad Filat: Unde se ascundea de Poliție

© Sputnik / Мирослав РотарьVlad Filat
Vlad Filat  - Sputnik Moldova
Abonare
Fosta amantă a lui Vlad Filat, Olga Roman, dată în căutare internațională, se ascundea de Poliție tocmai în Emiratele Arabe Unite.

CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Presupusa amantă a lui Vlad Filat a fost reținută în Dubai. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Societate
O lovitură grea pentru Vlad Filat: Iată ce i s-a întâmplat fiului său la Londra

După ce a fost arestată, Olga Roman nu a solicitat ajutorul Ambasadei Republicii Moldova, dar a apelat la autoritățile diplomatice ale României întrucât are dublă cetățenie. Olga Roman a fost dată în căutare internațională acum patru ani de autoritățile din țara noastră pentru spălare de bani. Aceasta a devenit cunoscută după ce în spațiul public a apărut o înregistrare video în care jurnalista apărea în ipostaze intime cu fostul premier Vlad Filat. 

”Procuratura Generală a fost informată de către consulul general al României în Dubai despre faptul că Poliția din Dubai a reținut-o pe Olga Roman, cetăceana Moldovei și a României, Olga Roman. Motivul reținerii este urmărirea internațională emisă în legătură cu dosarul intentat de autoritățile de la Chișinău privind infracțiunea de spălare de bani. A fost inițiată procedura de traducere a documentelor, pentru solicitarea extrădării ei autorităților din Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. 

Presa a scris anterior că după ce a făcut declarații în dosarul ex-premierului Vlad Filat, Olga Roman a fugit în Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Cuciurgani-Pervomaisc, la sfârșitul lunii noiembrie 2015.

Ulterior, din Ucraina, Olga Roman care deja fusese anunțată în căutare internațională, a fugit în România, iar mai apoi a ajuns în Olanda. Totodată, este de menționat că după ce a fugit din țară, ofițerii CNA au sechestrat un automobil de marca Porsche Cayenne care ar fi fost cumpărat de către Vlad Filat pentru Olga Roman.

Fluxul de știri
0