Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acum îți poți calcula singur data ieșirii la pensie: Serviciu disponibil pentru toți

© Sputnik / Мирослав Ротарьpensionari пенсионеры
pensionari пенсионеры - Sputnik Moldova
Abonare
CNAS a lansat un nou serviciu electronic prin intermediul căruia toți doritorii își pot determina data la care urmează să iasă la pensie.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Casa Naţională de Asigurări Sociale a lansat un nou serviciu electronic, ,,Calculatorul vârstei de pensionare".

Люди в городе - Sputnik Moldova
Timp de trei ani, pensionarii care mai muncesc ar putea solicita dublarea pensiei

Serviciul poate fi accesat de toţi doritorii  pe pagina-web a instituţiei, la butonul cu aceeaşi denumire, prin introducerea în câmpul respectiv a informațiilor necesare. De altfel, tot acolo puteți găsi și altă informație utilă cu privire la vârsta și condițiile de pensionare: stagiul necesar de cotizare, termenul de depunere a actelor și cererii de pensionarea, condițiile de ieșire la pensie pentru femeile cu mulți copii etc.

CNAS menționează că acest serviciu a fost elaborat pentru a ajuta viitorii pensionari să-şi determine vârsta  necesară de pensionare precum şi data ieşirii la pensie, în special în cazul femeilor, pentru care vărsta de pensionare creşte anual cu 6 luni.   

Amintim că, începând cu 1 iulie 2017, pentru bărbaţi a fost stabilită vârsta standard de pensionare de 62 de ani şi 4 luni, care a crescut în fiecare an la 1 iulie cu 4 luni şi constituie 63 de ani de la 1 iulie 2019, iar pentru femei de la 1 iulie 2017 a fost stabilită vârsta de pensionare  de 57 de ani şi 6 luni, care creşte în fiecare an la 1 iulie cu 6 luni până va constitui 63 de ani către anul 2028.

Fluxul de știri
0