Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu ce probleme se confruntă tinerii din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariDenis Sava
Denis Sava - Sputnik Moldova
Abonare
Distracții, activități de dezvoltare, salarii atractive și un viitor mai bun. Centrul Municipal al Tineretului a realizat un sondaj în care a identificat câteva necesități și doleanțe ale tinerilor din țară.
Sondaj: Ce își doresc, de fapt, tinerii din Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", reprezentatul Centrului Municipal al Tineretului Denis Sava a dezvăluit că tinerii din ziua de azi sunt axați pe domenii de dezvoltare personală și își doresc să participe la diverse activități în timpul liber. Din păcate, în Moldova există puține centre de agreement, unde tinerii ar putea să-și petreacă eficient timpul.

"70 de procente sunt în municipiul Chișinău, 10 la sută la Bălți. Celelate sunt "împrăștiate" prin raioanele țării. Tinerii nu au suficiente ocupații și activități, de aceea nu sunt motivați să rămână în țară", a spus Denis Sava.

Centrul Municipal al Tineretului a realizat un sondaj în care a identificat câteva necesități și doleanțe ale tinerilor din țară.

"Tinerii sunt interesați de dezvoltarea domeniului IT, având în vedere că acesta este un domeniu cu perspectivă. Peste 30 la sută pledează pentru respectarea drepturilor omului. Tinerii îți doresc o economie stabilă, perspective pentru dezvoltarea unei afaceri și un oraș curat și verde", a subliniat tânărul.

Denis Sava s-a referit și la plecarea tinerilor peste hotare invocând motivul că aceștia pleacă din cauza salariilor mici și planului educațional în domeniul non-formal, care este unul slab dezvoltat în Republica Moldova.

Un lucru este cert, avem și mulți tineri activi, tineri care se implică, care își doresc și muncesc pentru succese și performanțe

"Este un stereotip faptul că în Republica Moldova este greu să obții ceva. Sunt niște idei pe care le impun cei care nu au muncit și nu au reușit nimic sau cei care au plecat și povestesc cât de bine este peste hotare și cât de rău este aici. Uneori, acest lucru îi motivează pe tineri să plece în străinătate", a conchis Sava.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0