Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu către ambasadori: Guvernul va continua reformele convenite cu UE

© Sputnik / Rodion ProcaPremierul Ion Chichu Ион Кику
Premierul Ion Chichu Ион Кику - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu le-a spus ambasadorilor acreditați la Chișinău că relațiile cu UE și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu i-a invitat astăzi la Guvern pe ambasadorii acreditați în Republica Moldova, pentru „un dialog la început de mandat”, se arată într-un comunicat oficial.

Noul Cabinet de Miniștri – componența Guvernului Chicu - Sputnik Moldova
Componența noului Guvern condus de Ion Chicu

Premierul a subliniat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și se va concentra pe dezvoltarea țării, potrivit sursei.

Ion Chicu i-a asigurat pe șefii misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău că „Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”.

„Guvernul se angajează să acționeze în conformitate cu Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acțiunile noastre de promovare a reformelor se vor desfășura în cadrul legislativ, consultând opinia organizațiilor precum Comisia de la Veneția, OSCE, UE”, a mai declarat premierul Ion Chicu la întrevederea cu ambasadorii.

 „Reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău au apreciat hotărârea și determinarea cu care noul Executiv s-a angajat să pună în aplicare programul stabilit și au declarat ca vor continua să sprijine schimbările întru beneficiul cetățenilor”, a informat Serviciul de presă al Guvernului.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost instalat pe 14 noiembrie, cu voturile deputaților socialiști și democrați.

Fluxul de știri
0