Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu: Mesaj de condoleanțe familiei lui Vladimir Hotineanu

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие
Распятие  - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu i-a exprimat condoleanțe familiei lui Vladimir Hotineanu. „Apreciem înalt aportul domnului Hotineanu la dezvoltarea sistemului sănătății, precum și parcursul excepțional în calitatea dânsului de profesor”, se arată în mesajul premierului.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Premierul Ion Chicu i-a adresat un mesaj de condoleanțe familiei academicianului Vladimir Hotineanu, care s-a stins din viață în seara zilei de vineri, 15 noiembrie, la vârsta de 69 de ani.

Vladimir Hotineanu - Sputnik Moldova
Societate
A decedat Vladimir Hotineanu

„Exprimăm condoleanțe familiei unuia dintre cei mai talentaţi şi devotaţi lucrători ai sistemului medical din țara noastră, Vladimir Hotineanu”, se spune în mesajul prim-ministrului.

„Apreciem înalt aportul domnului Hotineanu la dezvoltarea sistemului sănătății din Republica Moldova, precum și parcursul excepțional în calitatea dânsului de profesor.

Vladimir Hotineanu a fost medic-chirurg, doctor habilitat în științe medicale, academician și cel care și-a consacrat viaţa sistemului național de sănătate.

Suntem profund îndurerați de această pierdere și în aceste momente de mare tristețe, transmitem mesaje de susținere și compasiune familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se mai spune în mesajul semnat de premierul Ion Chicu.

Medicul, fostul deputat și fostul ministru al Sănătății Vladimir Hotineanu s-a născut la 1 octombrie 1950, în oraşul Kîzîl-Orda, Republica Kazahstan.

Studii:

1980 - 1983 – aspirantura la Institutul de Cercetări în Chirurgie „V. Vişnevski”,  Moscova.

1974 –  Institutul de Stat de Medicină din Chişinău.

Activitatea profesională:

2009 –  2019 - deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

2000 - 2009 – prorector pentru activitate curativă şi instruire postuniversitară, şef Catedra de chirurgie nr. 2, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, USMF "Nicolae Testemiţanu"

1998 - 1999 – viceministru al sănătăţii.

1991 – prorector pentru relaţii internaţionale al USMF.

1990 – profesor universitar.

1983 - 1989 – asistent, Catedra de chirurgie.

1978 - 1980 – secundariat clinic, or. Chişinău.

1974 - 1978 – chirurg, Spitalul Sărăteni.

Fluxul de știri
0