Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, țară de tranzit spre UE: Iată ce au făcut 4 cetățeni afgani - Video

© Photo : Ion StrungaruPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Patru cetățeni ai Afganistanului, printre care doi minori, intenționau să ajungă în una din țările Uniunii Europene, trecând în mod ilegal hotarul Republicii Moldova cu România.

Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială la Aeroportul Chișinău: Trei străini, reținuți
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Polițiștii de frontieră, în comun cu angajații Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate și în cooperare cu Procuratura municipiului Chișinău oficiul principal, au neutralizat planurile a patru cetățeni ai Afganistanului, printre care doi minori, care intenționau să ajungă ilegal în una din țările Uniunii Europene.

Reținerea a avut loc în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Marea, în urma filării acestora celor patru cetățeni ai Afganistanului.

Reprezentanții Centrului Antiterorist al SIS au primit o informație operativă că familiile unor cetățeni străini intenționează să traverseze clandestin frontiera moldo-română, împreună cu copii minori de vârstă fragedă.

Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Un cetățean turc, reținut pe Aeroportul Chișinău - poliția oferă detalii

Ofițerii SIS, în comun cu Poliția de Frontieră și sub coordonarea Procuraturii municipiului Chișinău, au aflat data în care prima familie formată din doi maturi și doi minori (17 și respectiv 2 ani) urma să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, s-a stabilit că unii cetățeni străini după ce ajung ilegal pe teritoriul național solicită ulterior azil politic.

Astfel, conform atribuțiilor de serviciu a instituțiilor responsabile s-a decis de a preveni comiterea infracțiunii prevăzute de art. 362 al. 1 Cod Penal, cât și a exclude orice risc în adresa copiilor minori legat de eventuala tentativă de transportare ilegală peste râul Prut.

Ca rezultat, membrii familiei de origine afgană a fost opriți în zona de frontieră și anume în apropierea satului Costuleni, raionul Ungheni.

Audiați, cetățenii au comunicat că orașul de origine al acestora este cu o prezență mare a elementelor teroriste, iar unele rude s-au confruntat deja cu astfel de riscuri. Pentru a ajunge în România aceștia trebuiau să achite fiecare câte două mii de euro, însă țara de destinație era Germania. De asemenea, s-a constatat că minorul de 17 ani a mai încercat anterior să traverseze ilegal hotarul moldo-român.

Fluxul de știri
0