Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Foto: Un cetățean turc, reținut pe Aeroportul Chișinău - poliția oferă detalii

© Sputnik / Miroslav RotariAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Intenția ilegală a unui cetățean turc a fost demascată de polițiștii de frontieră a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Pe 11 noiembrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost înregistrat un incident privind uzul de fals în acte oficiale.

Un cetățean al Turciei a fost documentat pe acest caz, acesta prezentându-se pe sensul de ieșire din țară. Astfel, printre pasagerii cursei aeriene Chișinău-Istanbul, la controlul de frontieră s-a apropiat un bărbat în vârstă de 36 de ani.

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Un moldovean a fost reținut la frontieră: Iată ce a încercat să facă

În timpul verificării, cetățeanul s-a legitimat cu pașaportul veridic emis de către autoritatea competentă a Turciei. Însă, a fost observat prin oglindă de către inspectorul de prima linie, cum a scos întâmplător din buzunar și o carte de identitate românească, apoi brusc a pus-o înapoi.

Polițistul de frontieră a solicitat să prezinte și alte documente care le deține la el. Persoana a refuzat susținând că nu mai posedă vreun act de călătorie. Prin urmare, cetățeanul a fost supus uni control suplimentar. Oamenii legii s-a depistat o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare.

Cartea de identitate a fost ridicată și transmisă spre efectuarea expertizei. Bărbatul riscă o amendă de până la 32 de mii 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 până la 200 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Fluxul de știri
0