Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bomba zilei: Autostradă în Republica Moldova? – Iată ce declară un ministru român

Abonare
Ministerul româna al Transporturilor a făcut astăzi o promisiune din care reiese că Republica Moldova va fi conectată la autostrada Unirii, care leagă vestul de estul României. Declarația a fost făcută în capitala istorică a Moldovei – Iași.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik, S.P. Presa de peste Prut scrie că ministrul român al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, astăzi, la Iaşi, că în aproape trei săptămâni va fi refăcut studiul de fezabilitate pentru Autostrada Unirii, care face conexiunea dintre estul de vestul României. 

Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Evoluții fără precedent în relațiile moldo-române – Iată ce declară ambasadorul Ioniță

Mai mult, el a prezentat etapele construirii acesteia.

"15 mai - cele două tronsoane Târgu Mureş-Ditrău-Târgu Neamţ pentru desemnarea câștigătorilor pentru revizuirea studiului de fezabilitate. 15 mai - domnul Ion Ghizdeanu, preşedintele Directiei Generale de Analize şi Prognoze Globale, Finaciare, şi-a luat angajamentul să lanseze procedura pentru tronsonul Tg Neamţ-Iaşi. Iar până pe 30 iunie lansăm proiectare şi execuţie pentru tronsonul de autostradă Iaşi-Ungheni, inclusiv podul peste Prut", a anunţat Răzvan Cuc, în discursul susţinut la conferinţa PSD Iaşi, fiind citat de agerpres.ro.

Ministrul Răzvan Cuc se află la Iaşi pentru a lua parte la conferinţa pentru alegerea liderului filialei judeţene a PSD. La eveniment este prezent liderul social-democrat Liviu Dragnea, precum şi premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, dar şi de miniştrii Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc, Marius Budăi, Alexandru Petrescu.

Fluxul de știri
0