Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Partidul Democrat, despre candidatul la funcția de premier Ion Chicu - detalii

© Sputnik / OsmatescoPDM
PDM - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Partidul Democrat din Moldova nu au spus clar dacă vor susține sau nu candidatura lui Ion Chicu la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. După consultările de ieri ale fracțiunii Partidului Democrat cu președintele țării Igor Dodon în vederea numirii unui nou premier, Pavel Filip nu a spus clar dacă fracțiunea va susține candidatura lui Ion Chicu. Cu toate acestea a ținut să menționeze că este un profesionist. Cel puțin asta a demonstrat în perioada în care a fost ministrul finanțelor în Guvernul Filip, au declarat democrații.  

”Domnul Ion Chicu a fost ministrul finanțelor în Guvernul care am avut onoarea să-l conduc. Nu pot să spun altceva decât că este un profesionist în domeniul financiar - economic”, a punctat Pavel Filip.

Pavel Filip a evitat să răspundă dacă formațiunea politică din care face parte va susține candidatura lui Chicu în fruntea Executivului. El a menționat că decizia va fi luată în interiorul partidului. 

”Nu pot să vin cu răspunsuri teoretice, vedem ce se va întâmpla în continuare și toate deciziile vor fi luate de structurile statutare ale Partidului Democrat”, a declarant Pavel Filip.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Părerea unor deputați despre candidatura lui Ion Chicu la șefia Guvernului
Amintim că ieri Igor Dodon a avut consultări cu fracțiunile parlamentare. În urma discuțiilor pe care le-a avut Dodon cu socialiștii, aceștia au declarat că își doresc o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM.

De cealaltă parte, cei de la ACUM rămân ferm pe poziție și declară că membrii fracțiunii din care fac parte văd doar o singură candidatură la funcția de premier al Republicii Moldova - Maia Sandu, candidatură respinsă de socialiști. Partidului Politic Șor au declarat că își doresc alegeri anticipate.  

Fluxul de știri
0