Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Părerea unor deputați despre candidatura lui Ion Chicu la șefia Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentarii socialiști cunosc de pe acum că vor sprijini candidatura lui Ion Chicu la funcția de prim-ministru. Deputații PDM abia urmează să decidă cum vor proceda. Ce au declarat deputați din PSRM și PDM pentru Sputnik.

CHIȘINĂU, 13 nov – Sputnik. Parlamentarii socialiști vor susține candidatura lui Ion Chicu, a declarat pentru Sputnik Moldova deputatul PSRM Oleg Lipschi.

„Nu este o surpriză că astăzi a fost propusă soluția unui guvern tehnocrat, însă eu totuși mai speram că se va menține alianța PSRM-ACUM”, a adăugat Lipschi.
Reședința de Stat Resedinta de stat - Sputnik Moldova
Imagini nemaivăzute: Consultările lui Igor Dodon cu PSRM, ACUM, PDM, Șor - Foto

Deputații democrații abia urmează să decidă dacă vor susține candidatura lui Ion Chicu la funcția de premier, a precizat pentru Sputnik reprezentantul PDM Nicolae Ciubuc.

Democrații vor analiza și programul de guvernare al noului cabinet de miniștri și ulterior se vor decide în privința votului, a spus parlamentarul.

„Noi vom examina amănunțit atât capacitățile și abilitățile candidatului propus, cât și ale persoanelor care vor face parte din acest guvern. Urmează să decidem. Este cert că nu ne dorim alegeri anticipate și trebuie să găsim un compromis”, a declarat Nicolae Ciubuc.

Președintele Igor Dodon l-a desemnat astăzi pe Ion Chicu, până acum consilier prezidențial în probleme economice, candidat la funcția de prim-ministru.

Ion Chicu s-a născut pe 28 februarie 1972, în satul Pîrjolteni, raionul Călărași. Este căsătorit și are trei copii. Înainte de a fi numit consilier al președintelui Republicii Moldova, Ion Chicu a fost ministru al Finanțelor în Guvernul Filip (PDM).

Fluxul de știri
0