Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât au ajuns să coste euro și dolarul: Cursul valutar BNM pentru 14 noiembrie

© Sputnik / Miroslav RotariОбмен валюты
Обмен валюты - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Euro și dolarul s-au scumpit cu încă 5 bani de miercuri până joi, iar leul românesc și hrivna ucraineană – cu un ban. Leul moldovenesc se depreciază de la începutul săptămânii în raport cu principalele valute de referință, cu excepția rublei.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru joi, 14 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,51 lei, un euro – cu 19,28 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,05 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

De luni, 11 noiembrie, până joi, 14 noiembrie, conform cotațiilor BNM, prețul euro a crescut cu 8 bani, iar al dolarului – cu 9 bani. Leul moldovenesc se depreciază lent, dar continuu de la începutul săptămânii în raport cu principalele valute de referință, cu excepția rublei.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Câte milioane de dolari a cumpărat BNM în octombrie: Rezervele valutare actuale

Săptămâna trecută, euro și dolarul s-au ieftinit considerabil pe piața valutară a Republicii Moldova. La cursul BNM, prețul euro scăzuse cu tocmai 24 de bani, iar dolarul se ieftinise cu aproape 12 bani.

Banca Națională a intervenit și în octombrie pe piața valutară, cumpărând diversă valută ce echivalează cu 15 milioane de dolari. Rezervele valutare ale Băncii Naționale a Moldovei constituiau 3 miliarde și 14 milioane de dolari SUA (3 014,03 mil. dolari) la 31 octombrie 2019.

În decembrie 2019, rata inflației va crește până la 8%, conform prognozelor băncii centrale. Rata inflației medii anuale va constitui 5% în 2019 și 5,5% în 2020, estimează BNM.

Fluxul de știri
0