Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vladimir Putin la BRICS: Federația Rusă devine tot mai atractivă pentru investiții

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Atractivitatea investițională a economiei rusești sporește, îndeosebi pe piața valorilor mobiliare, a declarat Vladimir Putin la deschiderea forumului de afaceri BRICS.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Atractivitatea investițională a Rusiei sporește, inclusiv a pieței valorilor mobiliare, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

“În octombrie curent, Banca Mondială a îmbunătățit din nou aprecierea climatului investițional și de afaceri din Rusia. Atractivitatea investițională, inclusiv pe piața valorilor mobiliare, sporește”, a subliniat Putin în cadrul ceremoniei de deschiderea a forumului de afaceri BRICS în Brazilia.

Femeile de la sate din Rusia vor munci mai puțin - Sputnik Moldova
Rusia
Lege semnată de Putin: Femeile de la sate din Rusia vor munci mai puțin

El a menționat că în primul trimestru al anului 2019 volumul de investiții străine în obligațiile de stat a crescut cu aproximativ 4 miliarde de dolari.

“Rusia participă activ și la comerțul internațional, extinzând relațiile reciproc avantajoase cu alte state, în primul rând cu partenerii din BRICS. În anul 2018, cifra de afaceri cu cele cinci state a sporit cu 22,5 la sută și a depășit suma de 125 miliarde de dolari”, a adăugat liderul rus.

Președintele a specificat că în cadrul BRICS se intensifică cooperarea industrială, sunt create noi alianțe tehnologice și investiționale, în primul rând în domeniul high-tech.

Cel de-al XI-a summit al statelor BRICS se desfășoară în Brazilia, între 13-14 noiembrie.

 

Fluxul de știri
0