Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lege semnată de Putin: Femeile de la sate din Rusia vor munci mai puțin

© Sputnik / Денис Абрамов / Accesați arhiva multimediaFemeile de la sate din Rusia vor munci mai puțin
Femeile de la sate din Rusia vor munci mai puțin - Sputnik Moldova
Abonare
Femeile din mediul rural, din Federația Rusă vor munci cu o oră mai puțin, având același salariu. O lege în acest sens a fost deja promulgată de președintele rus, Vladimir Putin, informează Ria Novosti.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Femeile de la sate din Federația Rusă vor munci cu o oră mai puțin, cu toate acestea, salariul va rămâne neschimbat, ca și în cazul unei săptămâni de lucru complete de 40 de ore. O lege în acest sens a fost aprobată de Duma de Stat a Federației Ruse și semnată de președintele Vladimir Putin, potrivit Ria Novosti.

Врач беседует с будущими мамами в центре по ведению беременности и родов - Sputnik Moldova
Societate
E lege: Ce trebuie să știe mamele care nu sunt angajate în câmpul muncii

Documentul prevede, de asemenea, că mărimea stabilită anterior a creșterii salariilor nu poate fi redusă după intrarea în vigoare a legii. Autorul normei legale privind instituirea garanțiilor pentru femeile care lucrează în mediul rural aparține președintelui Dumei de Stat, Viacelsav Volodin.

”Până în prezent, legea federală nu garanta dreptul femeilor din mediul rural la un timp de muncă cu regim redus. Odată cu adoptarea acesteia, femeile care lucrează în mediul rural vor fi protejate de riscul micșorării salariului sau alocațiilor pentru condiții dificile de muncă”, a spus Volodin.

Anterior, viceministrul rus al Muncii și Protecției Sociale a declarat că femeile constituie circa 72% din numărul total de funcționari de stat.

Fluxul de știri
0