Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autorizații suplimentare pentru transportatori

© Sputnik / Дануца КристинаTransportatorii protestează în Chişinău
Transportatorii protestează în Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională Transport Auto anunță că a obținut autorizații suplimentare pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri pe teritoriul Ucrainei. Iată cine și de câte poate beneficia.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Un lot de trei mii de autorizații pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri pe teritoriul Ucrainei va fi eliberat de Agenția Națională Transport Auto. Într-un comunicat de presă, ANTA anunță că partea moldovenească a solicitat un contingent suplimentar de 30000 autorizații, iar partea ucraineană a decis acordarea unei cote de 3000.

Protest  - Sputnik Moldova
Societate
Revendicările transportatorilor: Avem nevoie de minim 3000 de autorizații - Detalii

Totodată, agenția anunță că autorizațiile „se eliberează nu mai mult de una pentru fiecare ansamblu de autovehicule și remorci cu capacitatea de încărcare mai mare de 3,5 tone sau cu masa totală mai mare de 6 tone din parcul eligibil al operatorului de transport, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere”.

Solicitarea a fost făcută de partea moldoveană în scopul asigurării activității neîntrerupte a operatorilor de transport până la finele anului curent.

Amintim, peste 40 de șoferi de tiruri au ieșit în stradă în semn de protest privind lipsa autorizațiilor de transportare a mărfii peste hotare.

Fluxul de știri
0