Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiect-pilot: Disciplină nouă pentru elevii de clase primare - anunțul FMF

© Sputnik / Игорь Маслов / Accesați arhiva multimediaClase primare. Imagine simbol
Clase primare. Imagine simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Copiii din clasele primare din 80 de școli din Moldova vor avea o disciplină nouă - iată anunțul făcut de FMF.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Elevii de clase primare din mai multe școli din moldova vor avea 2 ore de lecții de fotbal pe săptămână. Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat marți introducerea orelor de fotbal în școli, cu denumirea ”Educația fizică prin fotbal”. Proiectul a fost înaintat de Federația Moldovenească de Fotbal

”Acest Proiect-pilot va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnate acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total vor fi implicați circa 15.000 de copii. De menționat că numărul școlilor, care semnează astfel de acorduri cu Federația este în continuă creștere”, informează FMF print-un comunicat.

În acest context, Federația de fotbal se obligă să-i instruiască pe cei 166 de antrenorii (profesorii de educație fizică și de clasele primare), urmând casă primeascî Licența D FMF.

Первый звонок - Sputnik Moldova
Societate
Va fi obligatoriu: Elevii vor studia Educația Digitală din clasa I-a

Totodată,  Federația va oferi fiecărei școli, gratuit: 10 mingi, 20 de copete, 10 bavete, echipament pentru profesori, seminare pentru profesori, materiale didactice.  

Obiectivul pe termen scurt al Federației Moldovenești de Fotbal este crearea condițiilor calitative pentru organizarea lecțiilor de educație fizică prin fotbal.

De asemena, extrem de importantă este continuitatea acestui Proiect, prin crearea claselor sportive specializate de fotbal. Pentru aceasta, următorul pas pe care îl va face FMF va fi solicitarea creării acestor clase de fotbal. 

Federația de fotbal a solicitat Ministerului Educației semnarea unui Memorandum pentru implementarea primelor 3 obiective din noua Strategie de dezvoltare a FMF 2020/24: Fotbalul în grădinițe, Lecții de fotbal în școli și Clase sportive specializate de fotbal.

Fluxul de știri
0