Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi obligatoriu: Elevii vor studia Educația Digitală din clasa I-a

© Sputnik / Rodion ProcaПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
În noul an școlar, toți elevii din clasa întâi vor studia această disciplină obligatorie.

CHIȘINĂU, 29 aug — Sputnik. Noul an școlar vine cu o nouă disciplină obligatorie în programul de studii. Din 1 septembrie, toți elevii din clasa întâi din instituțiile de învățământ din Republica Moldova vor studia disciplina „educația digitală".

Decizia este prevăzută în memorandumul privind „Dezvoltarea educației digitale în învățământul general", semnat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Centrul de Instruire și Inovații TIC "Tekwill".

Diana Sava-Daranuța - Sputnik Moldova
Mai este oare poezia „de actualitate" în epoca digitală?

Potrivit Memorandumului, în următorii cinci ani vor fi elaborate suporturile de curs pentru educația digitală, iar școlile din țară vor fi dotate cu echipamentele necesare pentru studierea noii materii începând cu ciclul primar.

Acordul mai prevede și extinderea la nivel național a proiectului „TwentyTu", prin care se propune ca aproximativ 80.000 de elevi din toată țara să poată alege din cele peste zece cursuri extracurriculare în domeniile viitorului, ce urmează să fie livrate atât online, cât și offline.

Gaburici, despre educația digitală: Suntem convinși, asta se va întâmpla din 1 septembrie>>>

Anterior, premierul Pavel Filip a anunțat în cadrul Moldova ICT Summit că elevii din Republica Moldova vor studia, începând chiar din clasa întâi, educația digitală. Premierul a mai anunțat atunci că este necesară revizuirea curriculei școlare, astfel încât copii să fie adaptați pentru a trăi și a se dezvolta în epoca informațională.

Conform estimărilor Guvernului, peste 36 de mii de elevi vor studia educația digitală din clasa întâi, începând cu 1 septembrie 2018.

Fluxul de știri
0