Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarațiile fracțiunii PDM după consultările cu Igor Dodon – Video

© Sputnik / OsmatescoПредставители Демпартии во время заявлений для прессы после консультаций с президентом Игорем Додоном
Представители Демпартии во время заявлений для прессы после консультаций с президентом Игорем Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din fracțiunea Partidului Democrat, prezenți in corpore la consultările cu Igor Dodon în vederea desemnării candidatului la funcția de premier, au făcut declarații de presă.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Partidul Democrat nu este pregătit să formeze o coaliție de guvernare. Declarația a fost făcută de președintele PDM, Pavel Filip, după consultările fracțiunii cu președintele țării Igor Dodon.

”Partidul Democrat nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare. În primul rând pentru că PD are propria agendă. Totodată, suntem într-un proces profund de resetare, reformare a PDM. Doar după ce vom încheia acest proces v-om fi gata să intrăm într-o coaliție”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, președintele PDM spune că ar fi o iresponsabilitate din partea partidului să lase țara neguvernată și să se ajungă la alegeri anticipate. Mai mult, Pavel Filip a declarat că PDM va susține candidatul la funcția de premier, indiferent de partidul de care va fi desemnat, dar care va accepta condițiile democraților.

ACUM А. Слусарь - Sputnik Moldova
Politică
Declarațiile fracțiunii Blocului ACUM după consultările cu Igor Dodon - Video

”Dacă va fi înaintat un prim-ministru și o garnitură guvernamentală care va lua în calcul condițiile PDM, în primul rând programele sociale, respectarea și punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, indiferent de partidul care îl va înainta, dacă vor fi luate în calcul doleanțele noastre, vom lua o decizie în cadrul organelor statutare ale partidului”, a precizat Filip.

La consultările inițiate de șeful statului au fost prezenți toți cei 29 de deputați din fracțiunea Partidului Democrat.

În urma consultărilor pe care le-a avut Dodon cu socialiștii, aceștia au declarat că își doresc o nouă majoritate parlamentară cu Blocul ACUM. De cealaltă parte, cei de la ACUM rămân ferm pe poziție și declară că membrii fracțiunii din care fac parte văd doar o singură candidatură la funcția de premier al Republicii Moldova - Maia Sandu, candidatură respinsă de socialiști. La această oră, la Reședința de Stat sunt reprezentanții Partidului Politic Șor. 

Fluxul de știri
0