Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarațiile fracțiunii Blocului ACUM după consultările cu Igor Dodon - Video

© Sputnik / OsmatescoACUM А. Слусарь
ACUM А. Слусарь - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Blocului ACUM au făcut declarații pentru presă după consultările cu Igor Dodon cu privire la posibilitatea formării unui nou Guvern.

CHIȘINĂU, 13 nov -Sputnik. Consultările reprezentanților Blocului ACUM, Alexandru Slusari și Igor Grosu, cu președintele țării Igor Dodon au luat sfârșit. Igor Grosu a declarat că membrii fracțiunii din care face parte văd doar o singură candidatură la funcția de premier al Republicii Moldova. Este vorba de Maia Sandu. 

”Blocul acum nu poate fi vitrină și paravan. Igor Dodon ne-a asigurat că nu vrea să fie al doilea oligarh. Am fost întrebați pe cine vedem noi în funcția de premier. Am reiterat că o vedem doar pe Maia Sandu. Cu aceiași miniștri și aceiași agendă”, a precizat Igor Grosu. 

Vicepreședintele PAS a declarat că Blocul ACUM nu va accepta o altă structură a guvernului, așa cum au propus socialiștii, și nici o altă agendă decât cea a executivului condus de Maia Sandu. 

Și vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari a declarat că Blocul ACUM nu va face compromisuri.

”Noi am menţionat clar, venim cu acelaşi Guvern, aceleaşi reforme, asta a fost asumarea noastră faţă de alegători. Aceste discuții sunt doar formalități. Se știe deja că va fi un guvern tehnocrat”, a menționat Alexandru Slusari.

Демократическая партия Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Video: Surpriză de la PDM - cine reprezintă fracțiunea la consultările cu Igor Dodon
El a mai precizat că Blocul ACUM exclude posibilitatea de a purta discuții cu Partidul Democrat. Slusari este convins că un guvern tehnocrat nu are nicio șansă, dacă PSRM nu se va alia cu PDM.

”Apare întrebarea firească cine va vota acest guvern. Fără coaliție cu PDM nu văd cum ar fi posibil să funcționeze un nou Guvern”, a declarat vicepreședintele PPDA.

Amintim că astăzi la Reședința de Stat au loc consultări cu președintele țării Igor Dodon. Reprezentanții fracțiunilor parlamentare discută cu șeful statului posibilitatea formării unei noi majorități parlamentare, care să susțină un nou guvern, după ce ieri Executivul condus de Maia Sandu a fost demis de deputații PSRM și PD. 

Fluxul de știri
0