Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință matinală la Guvern: Ce vor discuta miniștrii

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
Ședință matinală la Guvern. Miniștrii vor discuta 15 chestiuni incluse pe ordinea de zi a ședinței Executivului.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Miniștrii se întrunesc în ședință astăzi, la ora 08.00, înainte de ședința Parlamentului la care va fi examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

Pe ordinea de zi sunt incluse 18 chestiuni. Executivul va avea de adoptat proiectul pentru modificarea Legii cu privire la alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă.

Socialiștii au anunțat în ce condiții ar putea renunța la moțiunea de cenzură>>>

Astfel, se propune majorarea cuantumului alocațiilor sociale pentru aproximativ 21 de mii de beneficiari.

  • cu 40% pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și medii și va constitui 80% din cuantumul pensiei minime pentru persoanele cu dizabilităţi severe, accentuate şi medii, stabilit anual de către Guvern;
  • cu 30% pentru persoanele vârstnice și va constitui 50% din cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă, stabilit anual de către Guvern.
Guvernul Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Miniștrii din Guvernul Sandu își pregătesc bagajele? Mai multe ministere dau raportul

Totodată, miniștrii vor decide asupra Legii cu privire extinderea categoriei de beneficiari din rândul victimelor reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917-1990, care vor beneficia de alocații lunare de stat.

Tot astăzi, Guvernul va examina hotărârea pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor. Asta înseamnă că cetățenii din ambele state vor putea călători în baza actelor de identitate de uz intern. Totodată, Acordul reglementează cerințele de ședere fără de viză a cetățenilor ambelor state pe teritoriul ambelor Părți.  

Amintim, la ora 10.00 deputații vor examina moțiunea depusă de PSRM prin care se solicită retragerea votului de învestire acordat Guvernului Maia Sandu.

Fluxul de știri
0