Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima zi de muncă a noului primar: Ce va face Ceban în primul rând - Video

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан проголосовал во втором туре местных выборов
Ион Чебан проголосовал во втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Edilul-șef a fost întrebat care vor fi prioritățile pentru următoarea perioadă și cum își va îndeplini promisiunile electorale.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Noul primar general al Capitalei, Ion Ceban, a intrat împreună cu reprezentanții presei în clădirea Primăriei. El le-a spus jurnaliștilor ce intenționează să facă în primul rând.

În prima zi de muncă în calitate de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a spus că vrea mai întâi de toate să scoată ”bara” de la intrarea în Primărie, pentru ca oamenii să aibă acces liber pentru a-și rezolva problemele.

”Vreau ca Primăria să fie transparentă, să fie accesibilă pentru cei care vin aici”, a spus Cenan.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Politică
Mandatul de primar al lui Ion Ceban a fost validat de instanța de judecată
Primarul urmează să semneze un șir de documente, să analizeze mai multe rapoarte și ”planurile operaționale pentru finalul anului de gestiune, noiembrie-decembrie”.

Edilul-șef a fost întrebat cum va proceda în situația în care consilierii din Blocul ACUM au declarat că nu vor face o coaliție cu socialiștii în Consiliul Municipal.

Ion Ceban a subliniat că își propune ”să fie rapizi și eficienți în același timp”, de aceea va lucra cu fiecare consilier în parte.

”Am primit asigurări din partea tuturor consilierilor că proiectele vor fi susținute”, a declarat noul primar, menționând că în aceste condiții contează mai puțin dacă va fi ceva formal sau informal.

În ceea ce privește eventualele demiteri sau numiri la Primărie, Ceban a declarat că urmează să fie întreprins un audit amplu, iar după ce vor fi făcute evaluările pe intern, vor lua deciziile, conforme legii și în interesul cetățenilor

Edilul-șef a invitat presa la ședința operativă de mâine a Primăriei.

Fluxul de știri
0