Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mandatul de primar al lui Ion Ceban a fost validat de instanța de judecată

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Ceban este de astăzi noul primar general al municipiului Chișinău. Instanța de judecată a validat mandatul acestuia.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Ion Ceban este de astăzi primarul general al municipiului Chișinău. Judecătoria Chișinău cu sediul la Râșcani a decis să-i valideze mandatul câștigat în cel de-al doilea tur al alegerilor locale din 3 noiembrie. Instanța a confirmat legalitatea scrutinului.

”Instanța de judecată hotărăște: Se confirmă legalitatea alegerilor locale generale din 3 noiembrie 2019, turul doi al primarului municipiului Chișinău din circumscripția electorală Chișinău numărul 1. Se validează mandatul primarului general al municipiului Chișinău, Ceban Ion din partea partidului politic Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Hotărârea este executorie din momentul pronunțării, dar poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de o zi”, este decizia instanței de judecată. 

La fel, instanța a respins contestația a două persoane care au cerut invalidarea rezultatelor alegerilor locale din turul doi de scrutin din Chișinău.

Amintim că, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcția de primar al Chișinăului, candidatul din partea PSRM Ion Ceban a acumulat peste 52 la sută din voturi, iar adversarul său, Andrei Năstase, a acumulat 48% din sufragii.

Fluxul de știri
0