Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședința PDM: Ce au decis democrații în privința moțiunii de cenzură

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat a discutat în cadrul unei ședințe situația politică din țară și modul în care vor acționa deputații din fracțiunea PD la ședința de astăzi a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Democrații s-au întrunit ieri, în ajunul ședinței Parlamentului la care urmează să fie adoptată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, pentru a decide cum vor acționa deputații din fracțiunea PD.

”Avem de luat o decizie importantă mâine, așa că, împreună cu președinții Organizațiilor Teritoriale ale PDM și deputații fracțiunii parlamentare, am discutat astăzi despre situația politică din țară”, a scris președintele formațiunii, Pavel Filiip, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, discuțiile au fost argumentate, dar ”cu emoții”. Șeful democraților nu a precizat însă cum vor vota deputații.

”Colegii au vorbit și și-au expus punctul de vedere, iar mâine vom acționa ca o echipă unită”, doar atât a spus Filip.

Ieri, deputatul democrat Andrian Candu a declarat pentru presă că fracțiunea PD ar putea susține propunerea de demitere a Guvernului Sandu.

Pe de altă parte, deputatul PD Andrian Candu, declarase mai devreme că PD ar putea susține o eventuală moțiune de cenzură a socialiștilor, a spus că „orice propunere în Parlament de demitere a Guvernului Sandu va fi susținută plenar de Partidul Democrat”.

Totodată, deputatul Sergiu Sârbu a pus ieri că votul democraților asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu înaintată de PSRM va depinde ”de mai mulți factori”.

Grigore Novac - Sputnik Moldova
Politică
Un deputat anunță de ce socialiștii vor fi nevoiți să debarce Guvernul Sandu

”Politic, dacă vom susține sau nu moțiunea depinde de mai mulți factori. Vom decide în fracțiune. Să vedem cum se va prezenta doamna premier în Parlament, cum va răspunde la întrebări și poate că vom decide chiar în ziua examinării moțiunii în Parlament”, a declarat deputatul Sârbu.

Amintim că la ora 10.00 deputații vor examina moțiunea depusă de PSRM prin care se solicită retragerea votului de învestire acordat Guvernului Maia Sandu.

Maia Sandu a declarant luni că va solicita o expertiză a Comisiei de la Veneția la legea pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea, îndemnându-i pe socialiști să-și retragă până atunci moțiunea de cenzură.

La rândul lor, deputații din fracțiunea PSRM au reiterate că singura ieșire din criza politică provocă de Maia Sandu este ca Guvernul să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii.

Fluxul de știri
0