Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deputat anunță de ce socialiștii vor fi nevoiți să debarce Guvernul Sandu

Abonare
„Fracțiunea socialiștilor nu are altă cale decât să dea un vot de neîncredere Guvernului Sandu”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac. „Avem încă răgaz până mâine, ca să primim totuși un răspuns cumpătat și responsabil”, a adăugat parlamentarul.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Deputatul socialist Grigore Novac apreciază că premierul „Maia Sandu a făcut un pas în prăpastia crizei politice” și dacă nu-și va retrage inițiativa prin care a angajat „responsabilitatea Guvernului” pentru modificarea Legii Procuraturii, parlamentarii socialiști îi vor exprima vot de neîncredere.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu: Soluția pentru ieșirea din criză - Video

„În aceste condiții, pentru a se evita impunerea unui proiect anticonstituțional și eronat politic, fracțiunea socialiștilor nu are altă cale decât să dea un vot de neîncredere Guvernului Sandu”, subliniază parlamentarul socialist.

„Ne pare rău că doamna prim-ministru Maia Sandu a încremenit în proiect și a devenit ostatica propriului moft politic. Suntem nevoiți să repetăm, a câta oară, că inițiativa dumneaei este în mod vădit anticonstituțională și inacceptabilă. Dar dincolo de faptul că este anticonstituțională, această inițiativă este și profund imorală, lipsită de bun-simț, fiindcă dumneaei își dorește de fapt un procuror personal, subordonat politic, pe care îl va considera integru numai pentru că (atenție!) ea însăși l-a ales”, a scris Grigore Novac pe Facebook.

În opinia deputatului socialist , Maia Sandu a atins „culmea tupeismului și a închipuirii deformate despre propria sfințenie”. 

„Nu avem nevoie de noi icoane în politică, ci de oameni realiști și responsabili față de țară și față de lege”, a adăugat Grigore Novac.

PSRM  - Sputnik Moldova
Politică
Răspunsul PSRM la declarația premierului Maia Sandu - Video

Deputatul a mai apreciat că „Maia Sandu așa și nu a devenit conștientă de gestul său anticonstituțional și de gravitatea crizei în care duce țara”, „insistă în eroare și forțează demiterea sa”.

„Însă noi avem încă răgaz până mâine, ca să primim totuși un răspuns cumpătat și responsabil din partea partenerilor de Coaliție, care trebuie să pună rațiunea mai sus de emoții și să-și retragă inițiativa anticonstituțională”, a explicat Grigore Novac.

Deputatul socialist și-a exprimat speranța că partenerii externi îi vor ajuta pe cei din Blocul ACUM să ia o „decizie rațională”.

„Sperăm că vor fi ajutați în luarea unei decizii raționale și de partenerii noștri externi, care, poate, înțeleg mai bine consecințele moftului politic al doamnei Maia Sandu și ce urmări poate avea acest moft de asumare a răspunderii în privința numirii procurorului pentru stabilitatea politică din Republica Moldova”, a comentat Grigore Novac.

Fluxul de știri
0